Menu

CONFERENCE SCHEDULE AND SPEAKERS

November 16, 2019 AGM and 1-day Conference Agenda

Time Duration

Session Title

9:30 AM

45 minutes

Rowing BC AGM

10:15 AM

15 minutes

Break

10:30 AM

45 minutes

Club Check-Up – Panel Discussion

11:15 AM

45 minutes

Safe Sport

12:00 PM

30 minutes

Regatta Infrastructure

12:30 PM

60 minutes

Awards Lunch

1:30 PM

120 minutes

Relationships

3:30 PM

15 minutes

Break

3:45 PM

45 minutes

Team BC

4:30 PM

55 minutes

Task Force Breakouts

5:25 PM 5 minutes Raffle Draw and Closing Remarks

 

Registration Link for AGM and Conference

Please complete this Google Registration Form if you plan on attending the AGM and Conference.  This form  asks you to identify yourself if you are a voting representative of your rowing organization or by proxy.  Your rowing organization is still required to submit the 2019 Voting Designate Form or the 2019 Proxy Form to admin@rowingbc.ca by Friday, November 8, 2019.

Conference Session Descriptions

Club Check-Up – Panel Discussion (45 minutes)

Community leaders will share recent experiences of initiatives focused on club development that were in part inspired by the 2018 conference (includes Q&A).

Safe Sport (45 minutes)

An update about the National Code of Conduct for Safe Sport and RCA’s Safe Sport Policies and initiatives, including the implementation of procedures that will impact rowing organizations and their stakeholders. This session will also provide details on resources available to the membership and an opportunity to ask questions.

Regatta Infrastructure (30 minutes)

As Rowing BC explores the next steps of owning regatta infrastructure, this session will review planned content and discuss possible framework scenarios for community use.

 Awards Lunch (60 minutes)

Rowing BC will present its annual awards over lunch, as well as present special 50th anniversary awards.

Relationships

This session is the third and final professional development session featuring Patricia Galaczy.  This session counts towards Coach Pro-D and Umpire recertification.

Team BC

Rob Richards will provide a Team BC update, including athlete and coach selection, team development opportunities, and club program integration.

Task Force Breakouts

This is an opportunity for the Competition Review Task Force and the Interior Development Task Force to get together with other members of the community to make significant gains towards community improvements.

 

Search